• Facebook
  • YouTube
  • Instagram
שתיים בסינר
  • מתכונים
    • בריאות
    • סלטים
    • ירקות
    • מנות ראשונות
    • מרקים
    • עיקרית
    • דגים
    • בשר
    • צמחוני
    • תוספות
    • עוגות
    • עוגיות
    • קינוחים
  • שבת וחג
  • חיי מדף
  • שי לחג
  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • מתכונים
    • בריאות
    • סלטים
    • ירקות
    • מנות ראשונות
    • מרקים
    • עיקרית
    • דגים
    • בשר
    • צמחוני
    • תוספות
    • עוגות
    • עוגיות
    • קינוחים
  • שבת וחג
  • חיי מדף
  • שי לחג
  • מי אנחנו
  • צרו קשר
שתיים בסינר
  • מתכונים
    • בריאות
    • סלטים
    • ירקות
    • מנות ראשונות
    • מרקים
    • עיקרית
    • דגים
    • בשר
    • צמחוני
    • תוספות
    • עוגות
    • עוגיות
    • קינוחים
  • שבת וחג
  • חיי מדף
  • שי לחג
  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • מתכונים
    • בריאות
    • סלטים
    • ירקות
    • מנות ראשונות
    • מרקים
    • עיקרית
    • דגים
    • בשר
    • צמחוני
    • תוספות
    • עוגות
    • עוגיות
    • קינוחים
  • שבת וחג
  • חיי מדף
  • שי לחג
  • מי אנחנו
  • צרו קשר
ראשי » בלוג

בלוג

פשטידת כרוב ובצל

10 בינואר 2021 אין תגובות

הרשו לפשטידה הנהדרת הזאת לחדור לליבכם.

רכיבים: (לכמות של 2 תבניות אינגליש קייק גדולות)
1 כרוב לבן בינוני, חתוך לרצועות דקיקות.
3 בצלים לבנים חתוכים לחצאי קשתות דקות
1 בצל סגול

כך עושים:

מערבבים את הכרוב הלבן והבצל הלבן. סוחטים קלות! להסרת עודפי נוזלים.
מוסיפים לעיסה:
5 ביצים, חצי כוס שמן זית, חצי כוס קמח, 3 כפות אבקת שקדים ( אם אין, אפשר להמיר בקמח רגיל), חצי כפית שום גבישי, כף גדושה אבקת מרק בצל ( לא הכרחי אבל מוסיף לטעם המון), כפית מלח איטלקי של 'מלח הארץ' ( אם אין, אז מלח שולחן רגיל) פלפל שחור גרוס. לטעום תיבול ולבדוק לגבי מידת המליחות הרצויה.
מערבבים, מניחים בתחתית כל תבנית עם נייר אפייה משומן 3-4 עיגולי בצל סגול. מניחים מעל את תערובת הפשטידה. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות לפחות שעה. ( אפשר יותר, הטעם רק משביח. לבדוק מדי פעם שלא נחרך).
מוציאים והופכים את הפשטידה על מגש.

קרא עוד ←

סלט טופו, חצילים, עגבניות ואבוקדו

10 בינואר 2021 אין תגובות

טופו מוקפץ, חצילים צלויים, מש מונבט, עגבניות שרי ואבוקדו.
יונייטד ניישן של האוכל.

רכיבים:

250 גרם טופו בטעם טבעי, חתוך לקוביות בגודל 2×2.
למשרה – 2 כפות רוטב סויה, כף רוטב טריאקי, כף סילאן, כפית חומץ בלסמי, כפית שמן שומשום.
מערבבים ומשרים את קוביות הטופו במשרה לפחות שעה, עדיף לילה שלם.
1 בצל גדול חתוך לקשתות
כף שמן קנולה
כוס מש מונבט או עדשים שחורות מבושלות.
שליש כפית מלח
2 כפות סויה
כף טריאקי
מעט פלפל שחור גרוס
1 חציל בינוני חתוך לרצועות
כף שמן זית
10 עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים
אבוקדו חתוך לקוביות, עם מעט מיץ לימון למניעת השחרה.

כך עושים:

מניחים את רצועות החציל בתבנית עם נייר אפייה. מורחים מעל באמצעות מברשת את שמן הזית. אופים בחום של 190 כחצי שעה, עד שמזהיב.
בינתיים מחממים במחבת עמוקה את שמן הקנולה. מטגנים באיטיות את הבצל עד שמזהיב ונעשה מעט מקורמל ( 10 דקות. אפשר להוסיף מעט מים תוך כדי).
מוסיפים את הטופו יחד עם מיצי המשרה, את המש או העדשים, רוטב הסויה, הטריאקי, המלח והפלפל.
מטגנים תוך כדי ערבוב על אש בינונית כ-10 דקות. מוסיפים את החצילים, מערבבים ומורידים מהאש.
מסדרים על צלחת פלחי עגבניות, אבוקדו, ומוסיפים את התבשיל.

קרא עוד ←

לזניה בסגנון חופשי

10 בינואר 2021 אין תגובות

הילד ביקש לזניה. אמרתי לו בטח, אבל יש כבר מרק וסלט, לא מספיק?
לא. ככה ענה, בלי להתבלבל.
אתה יודע שיש בתים, בעיקר בעדה הפולנית שלנו, שמרק וסלט זה בשבילם המון. מה המון? ארוחת שחיתות.
לכן אני מבקש לזניה, כדי לאזן. כך אמר הפרחח.
ככה? תיכף אני מראה לך מה זה איזון.
לקחתי חצילים אפויים, עגבניות, דפי לזניה, רוטב עגבניות ופסטו משובח. הכנתי לזניה, אבל בסגנון שלי.
קודם כל, כי כבר יש מרק וסלט. וחוץ מזה, אם כבר שחיתות אז לפחות שתהיה יצירתית.

רכיבים:

1 חציל פרוס לעיגולים
כף שמן זית
2 עגבניות בשלות פרוסות לעיגולים.
8 דפי לזניה
1/4 כוס שמן זית
כוס רוטב עגבניות איכותי ( אפשר להכין לבד ממחית עגבניות + רבע כוס עלי בזילקום + 4 שיני שום + 2 כפות שמן זית+ חצי כף סילאן+ מלח ופלפל. לטחון היטב)
חצי כוס שמנת לבישול ( עד 15%)
חצי כוס רוטב פסטו
2 כפות מוצרלה מגוררת גס.

כך עושים:

מברישים את פרוסות החציל בכף שמן, ואופים בחום של 200 מעלות עד שמזהיבים.
משרים את דפי הלזניה בקערת מים רותחים ל- 5 דקות עד שמתרככים קלות.
מסדרים בכלי חסין חום חציל, עגבניה ודף לזניה מקופל לסירוגין.
מערבבים את רוטב העגבניות והשמנת, שופכים בעדינות לתוך התבנית, בשוליים. מוסיפים מעל את הפסטו בצורה מסודרת. שופכים מעל את שמן הזית ומפזרים את המוצרלה.
אופים בתנור שחומם ל 190 מעלות כ 20 דקות עד שמזהיב.

קרא עוד ←
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
טען עוד
טעינה
עקבו אחרינו
תנו לנו לייק
חדש באתר
עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות
עוגת גבינה וקארד לימון
מאפינס וניל, פירות יער ושוקולד לבן
שטרודל פילו וגבינה עם פירות יער
© כל הזכויות שמורות
2besinar
גלילה לראש העמוד