בלוג
סלט טופו, חצילים, עגבניות ואבוקדו
טופו מוקפץ, חצילים צלויים, מש מונבט, עגבניות שרי ואבוקדו.
יונייטד ניישן של האוכל.

רכיבים:
250 גרם טופו בטעם טבעי, חתוך לקוביות בגודל 2×2.
למשרה – 2 כפות רוטב סויה, כף רוטב טריאקי, כף סילאן, כפית חומץ בלסמי, כפית שמן שומשום.
מערבבים ומשרים את קוביות הטופו במשרה לפחות שעה, עדיף לילה שלם.
1 בצל גדול חתוך לקשתות
כף שמן קנולה
כוס מש מונבט או עדשים שחורות מבושלות.
שליש כפית מלח
2 כפות סויה
כף טריאקי
מעט פלפל שחור גרוס
1 חציל בינוני חתוך לרצועות
כף שמן זית
10 עגבניות שרי צהובות חתוכות לרבעים
אבוקדו חתוך לקוביות, עם מעט מיץ לימון למניעת השחרה.
כך עושים:
מניחים את רצועות החציל בתבנית עם נייר אפייה. מורחים מעל באמצעות מברשת את שמן הזית. אופים בחום של 190 כחצי שעה, עד שמזהיב.
בינתיים מחממים במחבת עמוקה את שמן הקנולה. מטגנים באיטיות את הבצל עד שמזהיב ונעשה מעט מקורמל ( 10 דקות. אפשר להוסיף מעט מים תוך כדי).
מוסיפים את הטופו יחד עם מיצי המשרה, את המש או העדשים, רוטב הסויה, הטריאקי, המלח והפלפל.
מטגנים תוך כדי ערבוב על אש בינונית כ-10 דקות. מוסיפים את החצילים, מערבבים ומורידים מהאש.
מסדרים על צלחת פלחי עגבניות, אבוקדו, ומוסיפים את התבשיל.
לזניה בסגנון חופשי
הילד ביקש לזניה. אמרתי לו בטח, אבל יש כבר מרק וסלט, לא מספיק?
לא. ככה ענה, בלי להתבלבל.
אתה יודע שיש בתים, בעיקר בעדה הפולנית שלנו, שמרק וסלט זה בשבילם המון. מה המון? ארוחת שחיתות.
לכן אני מבקש לזניה, כדי לאזן. כך אמר הפרחח.
ככה? תיכף אני מראה לך מה זה איזון.
לקחתי חצילים אפויים, עגבניות, דפי לזניה, רוטב עגבניות ופסטו משובח. הכנתי לזניה, אבל בסגנון שלי.
קודם כל, כי כבר יש מרק וסלט. וחוץ מזה, אם כבר שחיתות אז לפחות שתהיה יצירתית.

רכיבים:
1 חציל פרוס לעיגולים
כף שמן זית
2 עגבניות בשלות פרוסות לעיגולים.
8 דפי לזניה
1/4 כוס שמן זית
כוס רוטב עגבניות איכותי ( אפשר להכין לבד ממחית עגבניות + רבע כוס עלי בזילקום + 4 שיני שום + 2 כפות שמן זית+ חצי כף סילאן+ מלח ופלפל. לטחון היטב)
חצי כוס שמנת לבישול ( עד 15%)
חצי כוס רוטב פסטו
2 כפות מוצרלה מגוררת גס.
כך עושים:
מברישים את פרוסות החציל בכף שמן, ואופים בחום של 200 מעלות עד שמזהיבים.
משרים את דפי הלזניה בקערת מים רותחים ל- 5 דקות עד שמתרככים קלות.
מסדרים בכלי חסין חום חציל, עגבניה ודף לזניה מקופל לסירוגין.
מערבבים את רוטב העגבניות והשמנת, שופכים בעדינות לתוך התבנית, בשוליים. מוסיפים מעל את הפסטו בצורה מסודרת. שופכים מעל את שמן הזית ומפזרים את המוצרלה.
אופים בתנור שחומם ל 190 מעלות כ 20 דקות עד שמזהיב.