• Facebook
  • YouTube
  • Instagram
שתיים בסינר
  • מתכונים
    • בריאות
    • סלטים
    • ירקות
    • מנות ראשונות
    • מרקים
    • עיקרית
    • דגים
    • בשר
    • צמחוני
    • תוספות
    • עוגות
    • עוגיות
    • קינוחים
  • שבת וחג
  • חיי מדף
  • שי לחג
  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • מתכונים
    • בריאות
    • סלטים
    • ירקות
    • מנות ראשונות
    • מרקים
    • עיקרית
    • דגים
    • בשר
    • צמחוני
    • תוספות
    • עוגות
    • עוגיות
    • קינוחים
  • שבת וחג
  • חיי מדף
  • שי לחג
  • מי אנחנו
  • צרו קשר
שתיים בסינר
  • מתכונים
    • בריאות
    • סלטים
    • ירקות
    • מנות ראשונות
    • מרקים
    • עיקרית
    • דגים
    • בשר
    • צמחוני
    • תוספות
    • עוגות
    • עוגיות
    • קינוחים
  • שבת וחג
  • חיי מדף
  • שי לחג
  • מי אנחנו
  • צרו קשר
  • מתכונים
    • בריאות
    • סלטים
    • ירקות
    • מנות ראשונות
    • מרקים
    • עיקרית
    • דגים
    • בשר
    • צמחוני
    • תוספות
    • עוגות
    • עוגיות
    • קינוחים
  • שבת וחג
  • חיי מדף
  • שי לחג
  • מי אנחנו
  • צרו קשר
ראשי » בלוג » עוגת תפוזים חצי בחושה ונפלאה

עוגת תפוזים חצי בחושה ונפלאה

19 בדצמבר 2018 אין תגובות

הימים ימים של סתיו, אבל אפשר לדמיין כל עונה אחרת. תפוזים זה כבר לא עסקת חבילה עם גשם ונעלי בית משובצות בחום-אפור סבתאי. והעוגה מושלמת. רכה וקצת לחה, עם ארומת הדרים מתפרצת ורמזים לשעת תה שרק סבתות בנעלי בית משובצות יודעות להכין באופן מושלם. בעצם, אם חושבים על זה רגע, הדבר הכי קרוב לעוגת תפוזים שהכינה סבתא שלי הכל כך פולנייה היה קיגעל אטריות מתוק, דביק ושחום. כזה קיגעל שאפילו בריטים היו מתים להחליף בו את הסקונס המעודנים של התה.

אבל אנחנו בעניין של עוגת תפוזים עכשיו, כן? ולמרות שמרגע שהזכרתי את הקיגעל הוא ממש נדחף לי לפריים, מציץ מאחורי גבי, מציף גלים של זכרונות וריחות, בכל זאת אניח לו. עוגת תפוזים לא הולכת עם קיגעל, וסבתא, אין לי שום כוונה לשדך בין השניים וליצור עוגת קיגעל תפוזים בציפוי הערינג.

העוגה יוצאת מהתנור וכבר מחכים לה בני הבית בעיגול מסביב. רגע, אני אומרת, תנו לה לפחות להצטנן קצת, להרגיש עגולה ושלמה עם עצמה. אפילו אבקת סוכר אי אפשר לפזר מעליה כשהיא רותחת ככה. שמעו הזאבים אבקת סוכר ונרגעו. אני מחלצת אותה מהתבנית, מניחה על מפית תחרה, בוזקת מלמעלה תועפות אבקת סוכר ומפקירה אותה לגורלה.

חמש דקות אחרי כבר אין עוגה. יש קיגעל?

 

אחת העוגות הנפלאות. עסיסית, אוורירית במידה, עם טעם תפוזים עדין. אני קוראת לה חצי בחושה כי אמנם אין הפרדת ביצים, אבל מקציפים אותן שלמות במשך כמה דקות. חוץ מזה היא ממש קלה להכנה.

חומרים:

  • 5 ביצים
  • 1 ורבע כוסות סוכר
  • כוס שמן
  • כוס ורבע מיץ תפוזים
  • כפית גרידת קליפת תפוז (לא חובה אבל מוסיף המון טעם)
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • חבילת אבקת אפייה
  • לקישוט: אבקת סוכר

ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מקציפים את הביצים השלמות (לא מפרידים חלמון מחלבון) יחד עם כוס סוכר במשך 6 דקות עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.
  3. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים הזהירות ובאיטיות את השמן, מיץ התפוזים, יתרת הסוכר והפודינג.
  4. מכבים את המיקסר, ומוסיפים בתנועות קיפול זהירות את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים בזהירות שלא ייווצרו גושים. נזהרים לא להפיל את הקצף.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים בערך כחצי שעה (בתבנית מלבנית), או ארבעים דקות (תבנית קוגלהוף). העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בתוכה יוצא ועליו פירורים לחים. יש להיזהר לא לאפות יותר מדי את העוגה כדי שלא תתייבש.
  6. מוציאים מהתנור, מניחים לצינון. בוזקים אבקת סוכר מלמעלה.

 

טיפ:

כך תחלצו באופן מושלם עוגה מתבנית קוגלהוף: יש לשמן היטב את התבנית, ולזרות מעל מעט קמח. לנער את עודפי הקמח, ולהקפיד שכל דפנות העוגה מכוסות בו.

אחרי האפייה להמתין מעט לצינון העוגה, לעבור עם סכין דקה בין העוגה לדפנות התבנית, ולהפוך על צלחת. מזל טוב, עוגה נולדה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

עקבו אחרינו
תנו לנו לייק
חדש באתר
עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות
עוגת גבינה וקארד לימון
מאפינס וניל, פירות יער ושוקולד לבן
שטרודל פילו וגבינה עם פירות יער
© כל הזכויות שמורות
2besinar
גלילה לראש העמוד