כך עושים:
מניחים בתבנית 2-3 ראשי שומר חתוכים לרוחב ומפורקים, 4 עלי סלרי אמריקאי קצוצים גס – גבעולים ועלים, 3-4 שיני שום.
מערבבים חצי כוס שמן זית, חצי כפית זרעי כוסברה, חצי כפית עשבי תיבול יבשים ( בזילקום, פטרוזיליה ומעט טימין) רבע כפית תבלין צ'ימיצ'ורי (לא חובה אבל מוסיף המון), מלח גס, פלפל ומעט לימון.
אופים בחום של 200 מעלות עד שמזהיב.
בינתיים מכינים את דג הסלמון – כשמונה פרוסות חתוכות לרוחב של פילה סלמון.
מעסים מעל הדג תערובת של שליש כוס שמן זית, קורט זרעי שומר, רבע כפית סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס.
מניחים את הדג על השומר האפוי, מוסיפים 10 עגבניות שרי חצויות לאורך ואופים בחום גבוה של 240 מעלות כחמש דקות.
מנמיכים את הטמפרטורה ל- 190 מעלות ואופים עוד 7-10 דקות עד שהדג אפוי אבל עדיין עסיסי.